Hänt sen sist...

Det har blivit en hel del fiske på sista tiden, mest ute vid campingen men även en del i älven här hemma samt en tur till Amungen tillsammans med Bengan. Vid campingen och i älven har det blivit en hel del gäddor men inte många över  ett par kilo. Bernhard tappade en som säkert var en "hundraklubbare" men annars har det varit mest smått.

Berhards tappade gädda (Ösjön), som gick lös alldeles efter att vi tagit bilden:(

Äntligen lyckades vi, eller rättare sagt Bengan lura en gös på Amungen

52 cm lång  och 1,2 kg  grattis Bengan!Själv lyckades jag bara lura en gädda på ett par kilo men det blir nog fler turer  nu när vi sett att det inte är omöjligt. Gösen tog inte på vertikal utan på en liten färglad wobbler. Bengan tappade dock en liten på vertikal alldeles i början på fiskepasset.

Nu är det slut på semestern för det här året och imorgon börjar arbetet igen men, om man ska se possitivt på saken så är det ju knappt ett år till nästa semester så det är väl bara att knega på:)

Jag har även kört igång med jerktillverkningen igen och har jag tur så kanske jag hinner få färdigt några till höstfisket om jag ligger i lite.

Gäddrace....

Har nu kommit hem efter några fiskedagar med Bernie ute vid campingen. Abborrar var det dåligt med, endast två stycken på två och en halv dags fiske. Hur vi än letade lyckades vi inte hitta på dom. Däremot fick jag igår uppleva ett av dom bästa gäddfiskena jag har haft därute ,totalt 18 gäddor och en abborre blev det innan dagen var slut. Inga jättar, men oj vad det nappade. Dom flesta tog vi på släp med löja.Får väl passa på att grattulera Bernie till största gäddan som mätte 105cm, han tog nog även den näst längsta som var 95 så nu är det bara att anmäla sig till hundraklubben Bernie;D 
Samtliga fiskar återutsatta utom en liten som hade svalt så illa att vi mördade ihjäl den.

Här kommer några bilder från fiskafänget.Nu blir jag nog hemma i stan några dagar men jag börjar redan längta ut igen:)

Hänt sen sist...

Jakten går vidare, har hunnit med ytterligare en tur till Amungen tillsammans med Bengan. Det blev ingen gös den här gången heller, allt vi lyckades lura var några abborrar runt hektot. Sedan har jag legat vid campingen och jagat abborrar men har fortfarande inte lyckats passera kilostrecket trots åtskilliga timmar på sjön. I morse var det nära igen då jag lyckades jag lura en fin, men inte tillräckligt för att registrera i grandslam tävlingen men det kändes skönt att se att dom fortfarande finns där...det är bara att jaga vidare.

Abborre 900gVi ses igen;DEn hel del smågäddor har det också blivit men dom stora har jag inte sett till.
Just nu är jag inne i stan men åker nog tillbaka till campingen i morgon kväll eller på måndag.


Helgen som gått...

I fredags kom jag hem igen efter några dagars Semester i Dalsland och Bohuslän. Det närmaste jag kom fiske var detta,Det var inte viljan som saknades utan mest en båt och tid.På lördag åkte jag och Bernhard ut till campingen eftersom fiskeabstinensen var svår. Fruarna fick stanna hemma eller kanske var det vädret som inte var så lockande, hur som helst så blev det bara vi och det var kanske lika bra för vi var ute och fiskade så gott som hela tiden. Fisket gick väl inget vidare med tanke på hur många timmar vi spenderade på sjön men vi trivdes och det var väl det som var meningen. Vi fick även ett par nya fiske kompisar som kom utsimmandes för att kolla vad vi var för skumma figurer, men när vi talade om att vi löst fiske kort så vände dom och samm tillbaks igen;D


Det blev ingen kilosborre denna helgen heller, min största vägde 480g och Bernhards 580 och en hel del smågäddor blev det.Vädret var allt ifrån strålande sol och stiltje till spöregn varvat med en massa blåst men nu har jag i allafall listat ut var fisken kan hålla till eller vad tror ni,  Kan det vara värt att prova?


RSS 2.0