Heldag på Amungen...

Igår var det dags igen,för en hel dags äventyr på sjön.Jag hade tagit ut lite kompledigt från jobbet för att komma ut och fiska lite tillsammans med Martin och Erik. Denna gång var det Amungen som var målet och det var ismete efter främst Gös och Gädda som gällde.
Martin kom och plockade upp mig vid sjutiden och vid halv åttatiden hade vi även stuvat in Erik och hans prylar i bilen...

Det är mycke prylar som ska med när man ska ha roligt :DEtt problem med Amungen i vintertid är var man ska ta sig ner till sjön. Denna gång blev det vid båt isättningsplatsen,efter att ha pratat med bonden så fick vi lov att ställa bilen på hans gård.Efter detta följde ett mödosamt arbete med att ta sig ner till sjön, men det gick efter en hel del pustande och stönande.
Väl nere på sjön var det kanon före med bara några centimeter snö på isen.
Vi började att fiska på ett ställe som gett en del fisk i höstas.Som ni kan se så började dagen med kanonväder med endast några få minusgrader. Erik hade några fällningar i början, eller om det var mörten som var för livlig, men det lär vi ju aldrig få veta. Efter ett par tre timmar så kommer äntligen dagens första fisk och det var Martin som lyckades lura den.


Fint krokad så det var bara att släppa tillbaka!Efterhand som dagen gick så mulnade det på och började blåsa rätt så rejält så det var ju tur att man släpat med flytoverallen.
Vid ett tiden så hade det inte hänt så mycket mer så vi beslutade oss för att byta ställe.
Martin hade en fällning nästan omgående på det nya stället och när han kom fram så gick linan sakta ut, men när han gjorde motryck så var det tomt.Dagen gick och det började skymma men vi bestämde oss för att vi skulle köra en stund in på kvällen också, vilket visade sig vara ett riktigt beslut....

Min första gös på ismete!!! Ca 55 cm men vi struntade i vägning för den satt så fint så den fick gå i retur den också
i förhoppning att den klarar sig från nätfiskarna, så man kan få ta den igen när den växt till sig.Vi (Erik) hade ytterligare några fällningar under mörkerfisket men dom hade spottat när han kom fram.Vid halv åttatiden bröt vi upp och började dra oss hemmåt.
Kan väl tilläga för dom som vet hur det ser ut vid sjön att vi hade att göra i över en timme med att ta oss från båt isättnings platsen upp till vägen så det hade nog lönat sig att välja en annan plats att ta sig ner till sjön på:DPluggar...

I kommentarena till förra inlägget så började jag diskutera pluggtillverkning med en kille. Här är bilderna på pluggarna jag pratade om Anders.


Ismete...

I morse var det dags igen,gick upp vid fem tiden,kollade termometern som visade -16(i kallaste laget för mig men det får väl gå ändå, jag ville testa min nybyggda ismetespulka och jag tänkte att är det för kallt får vi väl åka hem igen). Därefter satte jag på kaffe,buljong och gjorde i ordning några mackor inför dagens fiske. Tanken var att åka mot Falun vid sjutiden för att möta upp med Martin. Dagens fiske skulle bedrivas på Falusidan av Runn (för första gången för min del).
Strax  före sju fick jag ett sms från Martin som ville avvakta en stund för hans termometer visade -23 och jag får väl tillägga att han för tillfället har ena handen gipsad och det är nog inte så lyckat att ge sig ut på ismete vid den temperaturen även om man packar in den ordentligt.
Efter att ha väntat nån timme så beslutade vi oss för ett försök ändå. Väl ute på isen så kunde vi konstatera att det var inte så farligt, skulle tippa på att det var runt tio grader på sjön. Martin hade införskaffat en motorborr så det gick som en dans att få upp hål i isen och efter en stund hade vi satt ut fyra spön var och det var bara att sätta sig ner och vänta. Första timmen hände ingen ting, andra timmen hände ingenting sen hade jag en fällning men det var tomt när jag kom fram och sen hände ingenting igen och sen blev det mörkt:D
Hur som helst så hade vi det riktigt trevligt där på isen, när vi satt och bälgade kaffe och tjötade fiske, gjorde nån vända då och då för att rensa hålen från is. Det tyckte då i alla fall jag och jag tror han tyckte detsamma. Det blev ingenting idag, men nästa gång ,då kanske...
Imorgon kanske det blir ett försök på älven men just nu känner jag mig ganska slut efter en heldag på isen så vi får väl se hur det blir med den saken.


Öringförsök...

Idag gjorde jag årets första försök på Rämen tillsammans med Jari och Morgan. Jari var den enda som lyckades lura upp ett par öringar. Vi andra fick nöja oss med småabborrar. Det blev ett årskort så det blir nog nya försök vad det lider.


RSS 2.0