Bompass...

20/11

Idag blev det en heldags jerkande tillsammans med Ronny, en jobbarkompis som jag känt i över 20 år men aldrig fiskat tillsammans med förut. Vi provade först Vikasjön i några timmar utan att känna nåt, sen for vi hem till mig och gick ner till älven och provade några timmar med samma resultat. Jag hade nog trott att vi skulle åtminstone kunnat lura nån snipa men inte då, men det blir säkert fler gånger framöver. På söndag eftermiddag/kväll  blir det eventuellt ett nytt försök på lake, denna gång tillsammans med Ronny. Man kan ju hoppas det går bättre då än vad det gick idag:)  Om det är någon som är sugen att hänga på så hör av er vet jag.

Nytt försök?

Nu är jag ledig några dagar igen(börjar jobba igen på måndag). Tänker eventuellt göra ett nytt försök på lake någon em/kväll under ledigeten. Någon som är sugen att hänga på? Hör av er i så fall. 

Försök på lake...

8/11

Jag har länge gått och funderat på om jag inte skulle ta och göra ett försök på lake i älven. Jag vet att dom finns där men det har aldrig blivit av, mest för att ingen jag känner håller på med detta fiske och det kan ju bli ganska långsamt att sitta en hel kväll vid älven utan någon att tjöta med. Har iofs pimplat lake på älven fast det var säkert  över 15 år sen men jag vill minnas att vi fick några stycken.
Igår kväll blev det i alla fall av, det var jag och Martin  som jag kom i kontakt med för några månader sen(fast då gällde det jerkfiske) som hade bestämt oss för att göra ett försök.

Vi gick ner till älven strax efter att det blivit mörkt  och det var verkligen mörkt, utrustade med spön, ficklampa/pannlampa  kaffe,snus och diverse attiraljer  som ska till när man ska meta storlake.
Nu är det ju så att vi har aldrig provat på detta förut men man har ju studerat lite på "nätä" så jag tror inte att vi var helt ute och cyklade.Vi hade nog suttit där och tjötat fiske i lite över en timme när min spötopp plötsligt börjar rycka ett par gånger,jag lyfter spöt och känner att det sitter fisk på. Den känns tung och Martin plockar fram håven,vi diskuterar om det verkligen kan vara en lake för vad vi har hört så ska laken vara en ganska "tam" fisk . Den här knallade runt lite som den ville i början (hade iofs ett ganska mjukt spö) men efter ett tag så gav den med sig och gled lydigt in mot land.Det var väl inte riktigt vad vi tänkt oss och jag fick ju bevis på att tacklet fungerade,den satt fint krokad i mungipan så det var bara att kroka av den och hoppas på bättre lycka nästa gång.

Lite besviken blev jag väl att det inte var en lake men jag lärde mig i alla fall att man inte behöver gå hem för att det blivit mörkt när man fiskar gädda:)

Vi provade ett par ställen till men utan att känna något och vid 9 tiden gav vi upp för denna gång men det blir säkert fler försök framöver , för det var ett riktigt trevligt fiske även om det inte blev nån storlake denna gång så är jag övertygad att rätt som det är så sitter den där, bara vi hittar rätt ställe. om inte så får vi väl försöka från isen i vinter.


RSS 2.0