Jävla skitförkylning


Ismete på Amungen...

10 februari

Vid åttatiden styrde vi mot Amungen för att prova på lite ismete med förhoppning om gös och stora gäddor.
Det var jag Ronny och PA, själv hade jag laddat med fyra spön och ett rör alvedon pga av en envis förkylning som inte vill ge med sig. Efter att ha inhandlat fiskekort  och packat "ismetessläden"så begav vi oss ner mot sjön. Jag var ganska spänd på hur den skulle uppföra sig när det var så pass mycket snö på isen, och som jag befarat så gick det ganska tungt och som det inte var nog så var det ca en dm vatten under snön så jag var ganska slutkörd när det var dags att sätta ut spöna.
Vi började att sätta ut spöna på ett djup av ca 2m och flyttade oss sedan utåt som djupast tror jag det var ca 8m. Som tur var så blev det mindre snö ju längre ut vi kom, och vattnet på isen försvann det också. Därute så funkade "släden precis som tänkt och det var tur det för annars vet jag inte om jag hade orkat.
Dagens enda fisk stod PA för....

En fin gädda i fyrakilosklassenTyvärr var dom inte på taget denna dag eller också var vi på fel ställe men det blir säkert fler gånger,  och själv har jag ju varit sugen på en gös i flera år nu så det vore väl f-n om jag inte skulle lyckas lura en nån gång... Detta var ju ändå första försöket för min del.

Nya tag med laken...

Sönd 31/1

I Söndags kväll var det dags igen, omkring 20 minusgrader gjorde att vi vågade oss på ett nytt försök på älven. Själv hade jag köpt mig ett par eluppvärmda vantar samt uppladdningsbara batterier men vad hjälper det när man inte tänkte på att dessa behöver laddas några gånger för att ge full effekt. Dom dog redan efter en kvart,
och som inte detta vore nog så sprack den ena vanten i kylan.
Fisket då?. Inte ett napp för egen del och vad jag kunde se var det ingen annan heller som kände nåt denna kväll.
(Det var jag PA och Ronny samt tre till som jag inte känner). Två satt iofs kvar när vi gav upp efter ett par timmar och om dom fick nåt eller ej vet jag inte.

Tisd 2/2

Denna kväll var riktigt behaglig om man jämför med söndagskvällen(-8 grader). Jag började med att byta ut vantarna utan problem (inhandlade på Vildmarksbutiken), denna gång höll dom sig varma ett par timmar innan batterierna dog. Ronny och PA var redan på isen (vilken börjar bli kass igen)när jag kom dit men ingen av dom hade känt nåt. Efter en liten stund så drar Ronny en liten lake på några hg och strax efter känner även jag ett försiktigt napp. Någon timme senare plockar Ronny upp en till i samma storlek och efter detta är det dött, vi gav upp strax efter kl 20.

Detta var nog sista ispasset på älven för min del.( Om det inte blir extremkyla ett tag framöver igen ).
Nästa frivecka tänker jag nog prova lite ismete istället. Även detta fiske är nytt för mig så det ska bli spännande att se hur det fungerar. Om någon har tipps om bra sjöar för detta fiske häromkring så är jag tacksam för tips:D
 


RSS 2.0