Det börjar röra på sig...

Nu börjar det röra på sig i vikarna nere i älven. Har varit ner i stort sett varje dag senaste tiden och sett en hel del gäddor,både stora och små. Har dock endast lyckats lura en snipa själv. Igår kväll fiskade jag några timmar tillsammans med Martin. Själv lyckades jag inte fånga något men Martin fick en på en bit över kilot, han hade en hel del påslag på en jerk i grälla färger.Själv lyckades jag endast fiska bort en jerk(den tredje för den här säsongen). Får nog ta et bad framöver,men jag tror jag väntar tills det blir lite varmare i vattnet:D

Tog några kort på Martin men tyvärr blev dom ganska gryniga,lägger in ett ändå..Ikväll blir det nya tag....,äntligen frivecka:D

Nya Jerkarna...

Det blev ett kort pass på eftermiddag/kvällen. Inte ett liv men förhoppningsvis så berodde det inte på jerkarna.
Själv tror jag det är någon vecka för tidigt i vikarna här nedanför.
Här kommer bilderna på dom nya jerkarna.
I år har jag skaffat en annan lack C&W lure epoxy.Man får väl hoppas att det håller med två lager men det visar sig väl framöver.

Dags att plocka fram jerkspöt...

Det har varit lugnt i bloggen ett tag nu,men förhoppningsvis blir det ändring nu när våren kommit. Förra veckan åkte ismetes spöna och vintergrejorna upp på vinden och sommargrejorna togs fram. Har varit nere vid älven och jagat gäddor med jerkspöt i högsta hugg hela helgen  och igår, men dom har väl inte kommit igång riktigt än.
Har väl haft några försiktiga hugg men ingen som bitit i ordentligt. Det blir nog ett nytt försök mot kvällen.
Har även gjort färdigt ett antal nya jerkar som jag började på förra året men inte fått klara förrän nu, har hunnit testa dom lite och dom verkar fungera ungefär som jag hade tänkt. Ska bli kul att se om dom fångar fisk också.
Bilder kommer inom kort,kanske redan ikväll om jag orkar efter fisketuren.

RSS 2.0