Fånflin....

Ikväll sitter jag här framför datorn med ett fånigt leende på läpparna, jag kan liksom bara inte sluta le.
Äntligen fick jag upprättelse för alla lottlösa gösförsök denna sommar.I förmiddags åkte jag och Bengan till Amungen igen.Jag har gått och tänkt hela sommaren att det var väl fan om jag inte ska lyckas lura en gös nu när jag satt som mål att ta en denna sommar och idag lyckades det,men det tog tid. Vi hade väl nästan börjat fundera på hemfärd när den högg på en blåaktig vertikaljigg. Trodde först inte att den var så stor så jag satt och hoppades att den skulle hålla måttet, men när jag fick se den behövde jag inte vara orolig längre. Blev dock lite fundersam på hur jag skulle ta den för vi hade ingen håv med oss men efter en stund lyckades jag få ett bra tag om nacken på den och kunde lyfta in den i båten.

78cm lång och 4,02kg.


Nya Jerkar...

Det har inte blivit så mycket fiske den senaste tiden,har lite svårt att få tiden att räcka till just nu.Så gott som all ledig tid har jag tillbringat ute i förrådet för att försöka lära mig färgsprutan men det känns som det går bättre och bättre så det är väl bara att öva på. Har fixat till ett antal jerkar som jag gjorde i våras, nu är det bara att vänta på att lacken ska härda ordentligt vilket blir svårt för det blir nog en tur till Amungen i morgon tillsammans med Bengan. Vi får väl se om jag klarar av att låta lacken härda eller om jag smyger med några stycken och hoppas på att det inte nappar :D

så här blev några av dom


Gösförsök igen

20/9

I måndags var det dags igen, ännu ett gösförsök på Amungen, provade både att släpa och att vertikaljigga. Bengan fick en som inte höll måttet och jag kände för första gången en gös (tror jag i allafall)på vertikal.Släppte efter halva vägen upp.
Jag har också satt igång med att göra några jerkar, eller rättare sagt fortsatt med ett gäng jag har haft på gång sen i våras. Skickade efter ett helt lass med färg från overthere,och nu har det kommit en hel kartong med färg, så nu blir det till att lära sig sprutan framöver.Verkar inte helt enkelt med färgbyte och rengöring men det ska väl gå att lära sig hoppas jag.Verkar kul i alla fall men det kan nog behövas en del träning innan man blir nöjd.

RSS 2.0