Inte riktigt som jag hade tänkt...

Hade egentligen tänkt göra något helt annat men det var så fint väder så jag kunde inte låta bli att ta jerkspöt och gå ner till älven för att prova lyckan med dom nya jerkarna. Fiskade mig neröver ända till gammelgården utan att vare sig se eller känna något. Hade ingen riktig lust att gå hem så jag bestämde mig för att gå över bron och fiska av den sidan också. Kom ända upp till hällarna utan att känna ett liv. Tänkte för mig själv att här är det för strömt för att fiska med jerk men gjorde ett kast ändå, när jerken närmade sig land så såg jag att det var nånting som följde efter.Slängde snabbt ut igen några meter bara,och nu var den där igen.Den här gången såg jag att det var en öring. Provade att byta till en mindre jerk, men det hände inget. Då kom jag på att jag kanske hade några pluggar i ryggsäcken så jag satte på en gulorange sak och det högg på första kastet. Ingen jätte men jag klarade i allafall namnet:)å sen kom en till....
och en till.... men där slutade jag ta kort. Totalt tre öringar och fyra tappade...Dom är väl i lektagen och ska hävda revir. Hur som helst så var det ju kul att se att det finns en och annan öring kvar ifall man vill damma av flugspöt frammåt vårkanten. Bör väl tillägga att samtliga fick simma tillbaks och växa till sig.

Amungen igen...

Igår blev det ännu en tur till Amungen i med siktet inställt på gös. Det gick dock inget vidare, en skaplig abborre och en liten gös till Bengan och två små abborrar som inte var större än jiggen till mig. Jag tappade dock en fin på halva vägen upp,om det nu var en gös vill säga,men det kändes så i alla fall.

Ledigt ett par dar...

Lördag 16 okt

Tog ledigt för att följa med Bengan till Amungen igen. Denna gång blev det bara vertikalfiske, fick ju mersmak efter att man börjat känna fisk. Bengan fick första fisken som var en abborre,den enda vi fått på vertikal än så länge.Vi såg en hel del fisk på lodet men det var knepigt att få dom att hugga. Någon timme senare lyckades jag dock lura en  fin gös. Trodde först att att det var en gädda för den gjorde flera rusningar rätt ner  innan jag fick in den till båten och kunde konstatera att det var en gös. Glömde dock att ta kort på sjön, så det fick bli en bild hemma istället. 2520g vägde den men den kämpade mycket mer än den jag fick för ett tag sen.

  

Fick två till lite senare men dom var inte längre än max 20 cm så dom fick gå tillbaks och växa till sig.

Jag känner mig lite splittrad ifråga om catch & release i denna sjö för jag tycker det känns lite konstigt att återutsätta fisk när dom verkar tillåta nätfiske. Jag vet inte om det bara är dom med fiskerätt som får fiska med nät ,men flera gånger när vi varit där så har det kommit ut båtar och lagt ut nät. Det känns liksom inte roligt att sätta tillbaka en fin fisk som håller måttet och dessutom smakar jäkligt bra när det ligger nät alldeles i närheten. Jag tycker det är bra med begränsning av antal fiskar och minimått och att det är fiskeförbud under lektiden men så länge som dom lägger nät i sjön så tänker då jag ta upp mina matfiskar.

17 oktober

Gjorde en eftermiddagstur På älven tillsammans med Daniel, ville komma ut och profiska jerkarna lite.

Verkar funka:D


RSS 2.0