Snart så...

24/4

Tog en paus i betets tillverkningen (har slöjdat jerkar hela dan) och gick ner till älven för att kolla läget, kunde konstatera att gäddleken kommit igång. Det plaskade så det stod härliga till inne i gräset vid land. Det verkade mest vara smågäddor som kommit in. Vattenståndet neranför Bullerforsen är fortfarande ganska normalt men dom större borde väl komma inom nån vecka eller så. Fiskade ett par timmar i vikarna som jag brukar fiska i men kände inget. Dom som kommit in hade väl annat att tänka på... men det var en härlig kväll efter att ha "slöjdat hela dan så känndes det riktigt avkopplande och kaffet smakar ju alltid bäst ute i naturen.




 Är väl som vanligt lite sent ute för egentligen skulle ju dom nya jerkarna varit klara vid det här laget...och idag (lördag) åker vi ut till campingen och gör klart inför sommaren.Tänkte försöka få tid till att limma öglorna på jerkarna ute på campingen och åka hem och grundlacka imorgon. På måndag om det gått som jag vill så är det dags att vikta dom (borra i rätt mängd bly) för att få dom att gå som jag(och förhoppningsvis gäddorna) vill.  Resten av veckan går nog åt till att färgsätta och lägga på etex i den takt dom blir klara. Förhoppningsvis så blir det väl lite tid till att gå ner och testa dom också.


Mycket på gång nu....

Idag är första dagen efter friveckan och det känns som jag inte hunnit med nånting, fast egentligen har jag ju det ändå...
Jag har nästan fått klar ismetes pulkan,det blev ett lock där bak ändå,ändrade mig i sista stund. Inte riktigt klar men nästan...Ute i god tid som vanligt....Får väl göra ett till underede med hjul på så jag kan använda den när jag fiskar mig runt älven.Så här ser den ut i nuläget. Inreningen får ge sig efter hand. Köpte ett par ismetesspön samt två magda rullar  som jag även tänkt använda som trollingrullar när det är isfritt.



Har också rensat upp lite ute i förrådet där jag brukar hålla till med betestillverkningen samt köpt mig några svarvstål.Tänkte försöka mig på att svarva lite beten. Har aldrig svarvat förut men man måste ju testa för att lära sig. Passade även på att såga ut några jerkämnen.





Så här ser det ut i "skrubben"...Då kan ni tänka er hur det såg ut innan jag röjde:)



Och om man vrider huvudet åt höger ser det ut så här...


Ny länk...

Har lagt in en ny länk till en fiskekompis som jag gissar att några fiskeintresserade Borlängebor har träffat på förut.
I alla fall om ni brukar handla på  Vestlis:)
Han skriver om fiske, sport musik mm.
Och du Daniel, börjar kanske bli dags för ett gäddpass framöver....Hör av dig om du vill ut och göra ett försök.

Vilken härlig dag...

I brist på pålitliga isar så blev det ett kort gäddpass neranför Bullerforsen. Någon fisk blev det inte men det spelade ingen roll för det var kanonväder. Kunde dock konstatera att det är dags att sätta igång med jerktillverkningen igen,
för jag har fiskat bort dom flesta beten som var gångbara förra våren. Förhoppningsvis hinner jag fixa till några innan vattnet börjar stiga och gäddorna kommer in i vikarna där jag brukar fiska. Har även kommit en bit på "ismetes pulkan" som jag började med för några månader sen, lite småfix kvar samt att jag funderar på att göra ett till underede med hjul på så att jag kan använda den på sommaren också när jag fiskar nere vid älven.
Imorgon kör jag nog igång med några nya jerkar och är vädret bra så kanske det blir ett pass vid älven också.


RSS 2.0