Snart så...

24/4

Tog en paus i betets tillverkningen (har slöjdat jerkar hela dan) och gick ner till älven för att kolla läget, kunde konstatera att gäddleken kommit igång. Det plaskade så det stod härliga till inne i gräset vid land. Det verkade mest vara smågäddor som kommit in. Vattenståndet neranför Bullerforsen är fortfarande ganska normalt men dom större borde väl komma inom nån vecka eller så. Fiskade ett par timmar i vikarna som jag brukar fiska i men kände inget. Dom som kommit in hade väl annat att tänka på... men det var en härlig kväll efter att ha "slöjdat hela dan så känndes det riktigt avkopplande och kaffet smakar ju alltid bäst ute i naturen.
 Är väl som vanligt lite sent ute för egentligen skulle ju dom nya jerkarna varit klara vid det här laget...och idag (lördag) åker vi ut till campingen och gör klart inför sommaren.Tänkte försöka få tid till att limma öglorna på jerkarna ute på campingen och åka hem och grundlacka imorgon. På måndag om det gått som jag vill så är det dags att vikta dom (borra i rätt mängd bly) för att få dom att gå som jag(och förhoppningsvis gäddorna) vill.  Resten av veckan går nog åt till att färgsätta och lägga på etex i den takt dom blir klara. Förhoppningsvis så blir det väl lite tid till att gå ner och testa dom också.


Kommentarer
Postat av: Jari

Vi får väl se hur mycket vatten det blir i älven efter helgen, det vackra vädret gör nog sitt till skall du se.

Nu till något viktigt, skulle det vara av intresse att följa med till Orkla v33? Det blev en plats vakant i går, det är först till kvarn som gäller.

Vi åker till Norge fredag kväll 7/8 och kommer hem 15/8. Fundera inte för länge, jag har några krokar ute redan.

2009-04-25 @ 10:33:53
URL: http://fiskefeber.blogg.se/
Postat av: Gubben

Jodu! Nu sprattlar det i vassen. Var det du som var ute på sjön idag?

2009-04-25 @ 18:37:44
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Micke.S

Jari: Nä det vågar ja mig inte på,skulle jag "råka"få på en lax så blev ja väl kvar för tid o evighet:)

Gubben:Ja nog gör det det men till Rämen har jag inte hunnit än...det blir nog lite gäddfiske först...och så har jag ju den gamla träsnipan som ska fixas till men det står nog inte på förrän jag dyker upp i dina hemtrakter.

/Micke.S

2009-04-27 @ 07:26:07
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Magnus

Ja, nu är våren kommen! Härligt med gäddlek i vikar och vass! Var själv ute på tur i helgen. Här nere hade vi 23 grader och det var minsann inte dumt att sitta och guppa i soldiset på sjön..

2009-04-27 @ 09:49:32
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Jari

Du behöver inte grunna mer på det där med laxfiske, den lediga platsen försvann i ett nafs. Endast vakringar synes på ytan.

2009-04-27 @ 11:58:30
URL: http://fiskefeber.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0