Ibland så händer det...:)

Fick ett telefonsamtal från en gammal kompis häromdan om att han siktat Skapliga gäddor vid sin gård efter Dalälven (tack Janne). Han har förövrigt också inhandlat ett jerkspö detta år så jag begav mig dit för att kolla om det stämde och kanske visa honom lite hur det funkar. Mycket riktigt som han sagt så hade jag ett par virvlar efter jerken redan i dom första kasten,men det gick inte att avgöra storleken på gäddan. Jag provade då att byta till en jerk som var lite mindre skrikig i färgen och under tiden så hade Janne gått upp till huset för att hämta något....
Då får jag se hur en gädda kommer som en plog ut från ett par decimeters djup ut och ta jerken och för en gångs skull så fastnar den också. Skitkul, för jag har legat i som bara den i några dagar och bara fått en snipa.
Jag ropade till Janne att komma ner och ta några kort vilket han också gjorde.
Så här blev bildernaHärligt med lite plask:)Ska det gå vägen?Jodå det gick bra till slut..Och så lite posering då...Så här fint bor Janne med storgäddor inpå knuten ,inte illa.

Och så var det väl dags att bära tillbaks "madammen" dit hon hör hemma:)Därmed har jag satt nytt bryggrekord hos Janne  och även tagit nytt Pb. 8,72 kg vägde hon och var 106cm lång, extra kul var det ju att hon tog på en av mina hemsnickrade jerkar. Ni som sysslar med jerkfiske känner säkert till vilket bete jag sneglat på under tillverkningen av denna:)
 


RSS 2.0