Kyligt på Rämen...

Jaha, då var det dags igen. Tog ledigt sista natten för att göra ett nytt försök på Rämen tillsammans med Esa. Med siktet inställt på storöring och en termometer som visade på....Så var det ingen tvekan om klädsel, både långfilsingar, flytoverall, mössa och vantar åkte med. Trots denna klädsel blev det lite småkyligt ibland när nordanvinden friskade i.

Det började betydligt bättre än det brukar. Första hugget kom redan efter ca hundra meter en...Öring på strax över kilot. Den högg på en gul/orange träplugg som jag gjorde för några år sen men som jag ända tills idag bara fått gäddor på.
Ett hundratal  meter senare så hade Esa ett hugg men den släppte.Efter en stund så högg det på Esas spö igen  men denna gång var det en gädda på omkring kilot. Sen tuffade vi på i flera timmar utan att känna ett liv.Någon timme innan vi gav upp så fick Esa ytterligare en gädda i samma storlek.
Alla fiskar högg på orange/gul men det var väl också den som blev mest fiskad under dagen.
Det är väl bara att konstatera att "Storfan" fortfarande simmar kvar därute någonstans och väntar men vad gör det , jag är i alla fal helnöjd med dagen och det är ju inte varje dag man bräcker Esa i öringfiske:)
 

Bomtur idag...

Och inte nog med det, fastnade i en stockdjävul eller nåt annat otyg så jag blev av med en jerk. Hade varit bättre om jag stannat hemma...:(
Oops det där lät väldigt negativt, jag fick ju lite friskluft i alla fall, och om man ändå håller på att försöka se det från den ljusa sidan så blev det ju en plats ledig i beteslådan:)

Gäddtur....

Idag gjorde sig fiskeabstinensen sig påmind igen så jag tog en promenad ner till älven med jerkspöt. Älven flöt mycket lugnare nu än sist jag var ner samt att vattenståndet sjunkit så jag beslutade mig för att börja lite längre upp än jag gjort tidigare i sommar. Fiskade mig sedan neråt men jag kände inget förrän jag var nästan nere vid gammelgården, då fick jag till slut  en gädda på omkring kilot...Och det var denna jerk den fattade tycke för.Den var väl inte i närheten av madammen som Martin fick i Lisjön igår men det var ju ändå roligt att man slapp dras med det nesliga namnet...:)
Troligtvis så blir det även ett jerkpass även imorgon men det är inte riktigt besämt än så vi får väl se... 

Idag har jag även lagt till en länk till en av killarna som var  med mig ut i båten i sommras. Han har nyss startat bloggen så han har väl inte hunnit skriva så mycket än men det ska bli spännande att följa hans äventyr framöver.http://gaddfiskaren.blogg.se/

RSS 2.0