Första försöket på Rämen i år

I torsdags ,sista dagen på friveckan så var jag och far min iväg och gjorde ett försök på Rämen. Själv fick jag fortsätta dras med det nesliga namnet men Far min lyckades locka upp ett par fiskpinnare i form av abborre. Efter att vi fiskat av dom "hetaste" ställena så begav vi oss till Sången men även där var det dött. Kanske, men bara kanske så hade det dåliga vädret inverkan  på fiskens humör att bita, hur som helst så var det roligt att komma iväg på fisketur med farsan, det var länge sen sist. Senaste dagarna så har jag haft fullt upp med snustillverkning, jobb och jag måste väl även erkänna att det blivit en hel del propilkki.
Är det inte någon som är intresserad av att spela? I så fall kan ni väl skriva i kommentarer och tala om när det passar så bestämmer vi en kväll när vi spelar. (mitt schiftschema är uppdaterat till 09)

ProPilkki 2

Senaste dagarna har det inte blivit mycket gjort här hemma...Har torskat rejält på ett  någonting så fånigt som ett dataspel om fiske. JA ja  jag vet, fiske ska man bedriva i verkligheten men ibland så är det ju bra mycket skönare att sitta inne i värmen.

Spelet jag pratar om heter ProPilkki2 v0.7 och kan laddas ner helt gratis från deras hemsida som du hittar här. Sidan är på finska men det framgår ganska tydligt var man ska klicka. I spelet går det dock att välja engelska som språk. Har idag suttit och krånglat med routern för att kunna starta en server och nu tror jag att jag fåt det att fungera.
har spelat med en kompis under dagen och det har funkat bra. Har inte lärt mig riktigt själv än  men tänkte försöka köra lite spel under kvällen ikväll och om det funkar bra så blir det kanske flera kvällar framöver. Har kommer några bilder från spelet.

                  

                 

                 

Om ni vill vara med och lira så ladda hem spelet och gå in under multiplayer och välj  Join network game, skriv sedan in mitt ipnr
85.228.53.220 i fältet under texten "adress of network game". Jag starar nog vid 21 tiden men det kan vara igång tidigare.
Det vore ju riktigt skoj om man fick en fight med några av bloggkompisarna man skaffat sig på nätet, men alla är så klart välkommna.

Annars  har jag bara hittat en server på nätet som jag testat att spela på,  adressen till den är 80.232.172.139

På torsdag har jag emellertid tänkt att försöka mig på lite riktigt fiske, Det blir nog en tur till Rämen om allt går som jag vill, tills dess så får jag nog nöja mig med att "fiska" vid datorn ;)

Nytt försök på Siljan...

Sista dagen på friveckan så var det dags för ett nytt försök på Siljan. Vi var fem stycken fiskesugna entusiaster som bestämt oss för att försöka lura upp någon regnbåge som blivit kvar lämnad sen förra vintern, detta skulle visa sig lättare sagt än gjort.
Vi började i vanlig ordning på Limåviken och var även denna gång ute i god tid. Det var fortfarande mörkt när vi borrade dom första hålen. Jagade sedan runt på jakt efter obefintliga fiskar och denna gång hade jag tagit med ekolodet för att försäkra mig om att det verkligen var tomt under isen när det inte nappade. Såg inte ett enda riktigt fiskeko på hela dagen förutom några småfiskar. 
Vid elvatiden började vi bli hungriga så vi tog en kort paus i fisket för att få i oss lite energi. Den enda av oss som lyckats få fisk var Stefan (Värmarn) som fått två abborrar var av den största på omkring hektot.

 

Efter att vi fått i oss lite näring så beslutade vi oss för att flytta oss till nästa vik vilket kanske inte var så smart med tanke på att det är ungefär samma djupförhållanden där men nu har vi i alla fall konstaterat att det var tomt även där (såg i alla fall inga fiskar).
Framåt slutet av dagen så begav sig Jari och jag iväg  för att försöka hitta på lite djupare vatten eftersom vi inte hittat på fisken inne i vikarna, men vi fick lov att ge upp efter några kilometer då det endast blivit en halvmeter djupare.
Får  nog lov att försöka få tag på en djupkarta över Siljan då jag inte har en aning om hur djupförhållandena ser ut där.

Får väl även passa på att säga grattis till Värmarn som var den enda i detta gäng som inte behöver dras med det nesliga namnet fram tills nästa fisketur :)


RSS 2.0