Ispremiär...

Som vanligt har man allt i ordning när det smäller till och blir kallt så att isarna börja bära:D
Nädå, det blev som vanligt...upp och leta på vinden efter grejorna, lyfta på och titta under och bakom men efter ett tag så hade jag hittat på allt som behövs för att få hål på isen och kunna släppa i nåt som man hoppas ska kunna lura till hugg. Det var Ronny som hängde med på årets ispremiär. Det var i första hand ismete som gällde men jag provade även att vertikalfiska lite med mört som agn. Fiskarna var dock inte imponerade av mina grejor eller så var dom helt enkelt inte på samma ställe som jag. Hur som helst så var det skönt att komma ut en stund.Isen var nog ca 7-8 cm tjock ifall det är någon som undrar. Förhoppningsvis kan det bli en ny tur nästa frivecka. Nu är det bara att hoppas på att det får vara kallt ett tag innan snön kommer så det inte blir samma skit is som det blev förra året.

Tur vi inte släpade med oss båten...

Amungen 16 novemberPå tordag blir det förhoppningsvis ispremiär.

Kyligt men inte outhärdligt...

Det  var lite kyligt, ett par minus när jag vaknade i morse. Jag och Bengan hade bestämt oss för att prova Amungen igen. Om det fortsätter så här så står de inte på innnan vi får ta isborren med oss,isen låg redan på sina ställen intill land även om den inte var mer än någon millimeter tjock. Det tog nog någon timme innan första nappet och en stund till innan jag fick första gösen, men det var inte rätt storlek på den så den fick gå tillbaks.
Där efter kom det något litet pill lite då och då men det var svårt att avgöra om det var fisk eller något skräp på botten. Flyttade på oss några hundra meter och då kom det upp en abborre på ett par hekto men den fick gå tillbaks den också. På detta stället nappade det lite oftare,till och med så vi kände fisk samtididigt ett par gånger men dom ville inte hugga fast riktigt men rätt som det var så nöp det i ordentligt,alldeles efter att Bengan backat lite med båten. Antagligen fick det jiggen att dala ner på ett förföriskt vis för den här gången tvekade den inte det minsta utan nöp i ordentligt.

3480g, längden glömde jag mäta.Imorgon blir det nog lite uppröjning ute i snickarboa och sen ska det målas jerkar, Hade tänkt mig lite hallowen stuk på dom, hittade ett häfigt spindelnät som jag tänker exprimentera lite med. På måndag är det dags att börja knega igen Jippie!!!!   (försökte med lite possitivt tänkande, ska vara bra mot det mesta har jag hört).

RSS 2.0