Fiskade tills snuset tog slut...

Har inte blivit så mycket skrivet här i bloggen på sista tiden men det har inte blivit så mycket fiskat heller. Var ner på älven för någon vecka sedan och drog några små abborrar tillsammans med Ronny.
I onsdags blev det dock en ny tur till Amungen  och vi förökte även denna gång med ismete med siktet inställt på gös. Dom första timmarna förflöt lugnt utan att det hände något vare sig på ismetet eller pimpeln, men sen så började ena vippan att bli orolig och så höll det på i några minuter för att sedan bli lugnt igen.
Någon timme senare fick jag första fällningen och det var en gädda på strax under 2 kg (första fisken på ismete för min del).
Sedan var det lugnt någon timme och vi började fundera på om vi skulle ta och försöka leta på några abborrar istället. Precis som vi bestämt oss för det så började vippan på samma spö som tidigare gett utdelning att bli orolig igen, så vi ändrade oss och stannade kvar på samma ställe. Även Ronny hade fisk i närheten men dom ville inte hugga. Jag provade att sätta på en drakovitch rigg (ursäkta stavningen)betad med död mört och även den var dom på, men det verkade som dom bara var fram och "sög" lite på betesfisken men vägrade ta. Misstänker starkt att det var gös för jag har aldrig varit med om att gäddorna hållt på på det viset och inte abborren heller.
Vi fiskade vidare tills det blev mörkt och jag hade slut på snuset, då kändes det som det var dags att ge upp . Hur som helst så är det jobb som gäller ett tag framöver men hoppas komma ut nästa ledighet igen.
Om det är någon som testat ismete efter gös så är jag tacksam för tips (krokstorlek,tafslängder mm). Verkar vara svårflörtade dom där små rackarna.

RSS 2.0