Äntligen frivecka...

Det har inte blivit mycket skrivet på ett tag igen nu,har haft en hel del att stå i. Några pass ner till älven här hemma har det ändå blivit. Fisken har dock uteblivit men jag har sett några gäddor i alla fall. Det var vid den här tiden som det var som bäst för ett par år sen så det kanske lönar sig att nöta. Det har iofs inte varit högvatten än, det var då vattnet steg som dom verkade komma in mot land. Förra året blev det knappt nån vårflod, vi får väl se hur det blir i år. Jag tänker i alla fall testa så mycket jag hinner under veckan som kommer.

Heldag på Älven

Imorse blev det tidigt, klockan på kvart över fyra  precis som ett förmiddagsskift. Efter att ha druckit kaffe och gjort matsäck så mötte jag upp med Ronny  vid kanotstadion. Denna dagen hade han båten med sig. Vi drev efter djupkanterna och metade med mört och gick även iland på några ställen som såg bra ut och provade. Idag var vädret betydligt skönare även om det var några minusgrader innan solen kommit upp ordentligt. Det var en hel del andra fiskare i farten också. Ronny tappade en liten alldeles i början av fiske passet men avslutade desto bättre med en på strax under fyra kilo. Själv får jag dras med det nesliga namnet igen:(
Tog några bilder på Ronnys gädda men hade naturlitvis kameran  felinställd så det blev bara skärpa på en bild  när han släppte tillbaks den. Vattnet höll 2,2 grader enligt ekolodet men det blev ordentligt varmt i båten under dagen och det var ju skönt även om det kanske inte var det bästa för fisket.
Så här såg det ut när han släppte tillbaka gäddan.

Vintersäsongen är över för min del...

Och jakten på storgäddan har satt igång. Var iväg till Vestli och inhandlade ett stycke gäddmetespö. För ett par dagar sen blev det en tur till Husby tillsammans med Ronny och PA. Fick en gädda på ca 1,5 och det fick även Ronny. PA fick en liten gös. Idag blev det en snabbvända till kanotstadion men där blev det ingenting, frös hem efter redan efter nån timme. Imorgon blir det ett nytt försök men då åker overallen med för fy satan va jag frös idag.

Grattis Ronny!

Tänkte passa på att gratta polarn Ronny som tog nytt personbästa på gädda häromdan (när jag inte var med). Nästa gång är det min tur...:D
12120g (om jag fattade det hela rätt)

Så här ser hon ut, är det du eller gäddan som blöder Ronny,eller kanske båda...?

 Nu åker man väl på att köpa sig ett gäddmetes spö också för det verkar ju funka bra det där ....
Stort grattis Ronny!


RSS 2.0