Fiskade tills snuset tog slut...

Har inte blivit så mycket skrivet här i bloggen på sista tiden men det har inte blivit så mycket fiskat heller. Var ner på älven för någon vecka sedan och drog några små abborrar tillsammans med Ronny.
I onsdags blev det dock en ny tur till Amungen  och vi förökte även denna gång med ismete med siktet inställt på gös. Dom första timmarna förflöt lugnt utan att det hände något vare sig på ismetet eller pimpeln, men sen så började ena vippan att bli orolig och så höll det på i några minuter för att sedan bli lugnt igen.
Någon timme senare fick jag första fällningen och det var en gädda på strax under 2 kg (första fisken på ismete för min del).
Sedan var det lugnt någon timme och vi började fundera på om vi skulle ta och försöka leta på några abborrar istället. Precis som vi bestämt oss för det så började vippan på samma spö som tidigare gett utdelning att bli orolig igen, så vi ändrade oss och stannade kvar på samma ställe. Även Ronny hade fisk i närheten men dom ville inte hugga. Jag provade att sätta på en drakovitch rigg (ursäkta stavningen)betad med död mört och även den var dom på, men det verkade som dom bara var fram och "sög" lite på betesfisken men vägrade ta. Misstänker starkt att det var gös för jag har aldrig varit med om att gäddorna hållt på på det viset och inte abborren heller.
Vi fiskade vidare tills det blev mörkt och jag hade slut på snuset, då kändes det som det var dags att ge upp . Hur som helst så är det jobb som gäller ett tag framöver men hoppas komma ut nästa ledighet igen.
Om det är någon som testat ismete efter gös så är jag tacksam för tips (krokstorlek,tafslängder mm). Verkar vara svårflörtade dom där små rackarna.

Kommentarer
Postat av: Ludde

Tjena Micke. Jag fick höra igår att Ingemar och farmor(Karin) gjort slut och flyttat ifrån varandra så det blir ingen resa till campingen i år:(

2010-03-21 @ 18:57:01
URL: http://gaddfiskaren.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Hej Ludde!

Det var tråkigt att höra. Kan du inte hälsa på Ingemar då? Annars kanske du kan campa med oss några dagar när vi har semester om du vill. Du får väl höra av dig ifall du skulle tycka det var kul.

Det vore ju synd om det blir för mycket gädda i sjön..:)

2010-03-24 @ 08:50:24
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Ludde

Tjena, ja för det skulle ju vara kul att komma upp igen och dra några gäddor!:)

2010-03-25 @ 09:50:35
URL: http://gaddfiskaren.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Ja, du kan väl höra av dig i sommar så kanske vi kan passa in nåt.Jag tror jag har sen semester(sista veckan i juli och några veckor frammåt),Du får väl hålla koll i bloggen.

2010-03-27 @ 17:26:09
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Mange

Vi kör med små krokar stl. 6 och flourcarbontafs det ger fler hugg, men lite farligt om det är mycket gädda i vattnet ;)

2010-03-29 @ 21:28:51
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Mange: Jag körde med nåt annat tafsmaterial fast man kanske skulle ta och testa floucarbon, jag hade också ganska små krokar men dom kanske inte var i stöten.Gäddor är ju iofs det enda vi lyckats lura upp än så länge, och det ska tydligen finnas fina sådana också enligt vad jag har hört men nu var det ju gös vi var ute efter :D.

Tack för tipset.

2010-03-30 @ 20:28:37
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Magnus

Ett annat tips är att sätta utlösningen på vippan väldigt löst, eftersom de gärna spottar vid minsta motstånd... Skitfiske!

2010-03-31 @ 10:06:05
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Magnus: Testade det med,till och med att peta av det själv när jag misstänkte att det var fisk i närheten...stod bara och kollade på rullen för att se om linan började gå ut,men icke.Får försöka ta nån på nåt annat sätt framöver för nu börjar isarna bli dåliga häromkring, fast å andra sidan har vi ju en härlig tid framöver att se fram emot :D

2010-03-31 @ 18:19:13
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Gubben

Vill inte skryta men 25 kg rensad röding... hm!Glad Påsk!

2010-04-01 @ 18:41:59
URL: http://byabladet.wordpress.com/
Postat av: Micke.S

Gubben: Glad påsk själv Gubben!

Grattis till rödingarna, det var inte dåligt.Då blir det fisk ett tag framöver för din del då:D

Själv får jag hålla mig till makaroner för närvarande:(

2010-04-03 @ 12:00:41
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Mange

Glad påsk Micke!Nu börjar vårfisket vilken sekund som helst!

2010-04-03 @ 14:00:50
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Glad påsk själv Mange!

För somliga har det redan börjat, polarn (Ronny)fick en gädda på över tolv i morse men jag har inte hunnit intervjua honom riktigt än...Kanske kommer bilder på den lite senare om han nu hade kameran med sig...

2010-04-03 @ 20:54:24
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Janne S

Det går rykten runt älven att Micke äntligen fått napp.. väntar med spänning på bilder..

2010-05-06 @ 21:11:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0