Nytt försök på Lake

Tisdag 19 jan

Kom ut lite senare idag, Ronny och P-A hade åkt före men dom hade inte känt nåt när jag kom. Det var även några andra fiskare ute denna kväll, var av den ene som jag inte vet namnet på fick den första laken. Ronny var den som fick nästa även om den inte var så stor. Det blev inte några fler lakar denna kväll även om Ronny lyckades med konststycket att bärga  andra hälften av en stock(han tog upp första delen av kvällen före)samt andra attiraljer, såsom ölburk delar av ett gammalt nät samt en bult m.m.

                                             
                                           Den här kvällen såg han inte lika glad ut:)
Äntligen...

Måndag 18/1

Ny kväll, nytt ställe (i alla fall för mig), nya superbeten ny  och nya lekkamrater (i alla fall en). Det var jag, Ronny och Per-Arne som hade bestämt oss för att försöka lura storlaken. P-A var redan på isen och hade borrat upp ett gäng hål när jag och Ronny kom ut strax efter fyra. Ronny som kämpat duktigt senaste tiden(säkert över 20 timmar sedan någon vecka tillbaks), hann nog inte sitta mer än 5 minuter innan han ropade att han hade fisk på och efter en liten stund så hade han landat sin första lake ever. Grattis Ronny,bra jobbat!!!  Det segervrålet hördes nog ända in till stan !!!

Vi struntade dock i vägningen för det tog en stund att pilla loss kroken och vi hade bestämt oss för att sätta tillbaka dom som inte tagit för mycket skada.
Efter en liten stund så hade han en till på, fast denna gång var det en tyngre men den ville inte med  ända upp , attans fånig osis :(

Själv hade jag  en liten stackare på nåt hg med upp till hålet men där ville den inte vara med längre utan vände och samm tillbaka till friheten, även P-A  kände fisk men det var troligen en i samma kaliber som den jag tappade.

Efter detta var det dött i några timmar men sen var det dags igen, dubbelhugg.Både jag och Ronny kände fisk samtidigt men det var bara Ronnys som fastnade och den var betydligt större än den första som kom upp.

Så här glad blev Michellin Gubben över sin Lake på 2052g 2552g skulle det vara
Sorry Ronny.Den laken var nog värd en bild till tycker jag:)Själv lyckades jag landa en stackare på några hekto någon timme senare men sen var det slutnappat denna kväll
Vi körde på fram till tiotiden innan vi gav upp för att ladda batterierna inför morgondagen (idag).
Ikväll kör vi nog igen om inget oförutsett händer, det gäller att passa på för det går fort med isen nu och imorgon väntar arbetet och en ny skiftperiod:(

Försök på Lake

Igår kväll vid 18 tiden for jag och Ronny ner till älven ovanför Bullerforsen för att pimpla lake. Jag och Martin hade ju varit ner och testat isen dagen innan och om det är någon annan som tänkt testa så vill jag bara säga BORRA ER FRAM och kolla istjockleken för där det är som mest strömt så hade tjockleken minskat flera cm på bara ett dygn.
Om fisket så kan jag väl bara säga att det var som det har varit ett tag för min del...Inte ett liv på hela kvällen,detsamma gällde för Ronny. Den där jävla friskluften som det brukar pratas om vid sådana här lägen kan dom ta och stoppa upp nånstans, nu vill jag ha FISK!
Det mest intressanta som hände under kvällen var en räv som sprang över älven,vi bara satt och väntade på att den skulle gå igenom isen men där bedrog vi oss.Idag ska jag försöka pula ihop några riktiga superbeten och ikväll gör vi nog ett nytt försök, men vi provar nog ett annat ställe.


Ispremiär!

Igår  gjorde jag och Martin oss en tur ner på älven neranför Bullerforsen och Kvarnsvedsforsen, det var väl inte så fokuserat på fiske utan mest för att kolla istjockleken samt att jag ville testa ismetes grejorna. Isen höll (ca 1,5 dm) där vi provade, och jag hittade några saker att förbättra på pulkan och "spöhållarna". Fisk blev det sämre med,jag blev helt utan men Martin fick ett par småabborrar på pimpel. Ikväll blir det ett pass på lake på samma ställe tillsammans med Ronny.

RSS 2.0