Tillbaka på campingen...

Idag kom vi äntligen tillbaks till campingen Viktor och jag,M jobbar så hon blev kvar i stan. Det har inte blivit nåt fiske dom senaste dagarna men däremot har jag gjort klart några beten. Har varit ut och provfiskat det ena som är tillverkat i plast och "klätt " med abborskinn på sidorna , rygg och buk är målade. Vikten är 100 gram.Lackad med envirotex (eller vad det nu hette). Dom andra två som jag gjort håller fortfarande på att torka men jag lägger inn bilder på dom så fort dom blir klara.
Gången var väl sådär men jag hade i alla fall ett hugg (om det inte var botten). Men nån fisk blev det inte.


Kommentarer
Postat av: Mia frugan

De blev verkligen fina drag, du är en duktig hantverkare du:)

2008-08-06 @ 23:11:09
Postat av: Magnus

Jag håller med! Applåderar verkligen dina beten! Riktigt proffsigt! Ska kanske köpa oss ett hus, jag och gumman så man får plats med en liten verkstad, för betestillverkning. Bra idé med abborrskinnet!

2008-08-07 @ 09:43:03
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Mia:Tackar och tack för att du står ut med att det blir "lite"stökigt hemma när jag sätter igång.



Magnus:Tack för berömmet,av dom som håller på att torkar så är den ena svart med gul rygg och den andra är klädd med gäddskinn.(har sneglat på salmo slider)när jag gjorde dom fast jag har gjort mina lite "fetare". Dom som håller på att torka har en kärna av ek. utanpå detta plast och sedan lackade med envirotex. Iden med fiskskinn hittade jag på fiskesnack.

/Micke.S

2008-08-07 @ 12:07:06
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Pierre

Fint bete på kortet.

Ska bli intressant att se hur det med gäddskinn blir.

2008-08-07 @ 12:16:38
URL: http://www.teamnappet.se
Postat av: Micke.S

Pierre: Kommer bilder snart,kanske blir det provfiske redan ikväll. Är lite orolig för gången på dom bara,hade ingen möjlighet att testa hur dom gick innan jag satte skinn/färg på dom men förhoppningsvis så kommer dom att funka.

/Micke.S

2008-08-07 @ 12:56:06
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Magnus

Micke: Vad vill du ha för ett specialbete a´la mörtskinnstyp? Om du gör några för försäljning? Är väldigt intresserad av ett sånt! Kommer de med mörtlukt också förresten? =)

2008-08-12 @ 11:31:54
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Har ingen aning,har inte lyckats skinna en stor mört än utan att skära hål på skinnet(har väl för vass kniv) men jag har planer på att fixa till en kniv just för det ändamålet,mört och löjskinnen är väldigt ömtåliga samt släpper mycket fjäll,men jag är inne på dom tankebanorna själv så det kommer nog en så småningom. har även gjort en ny kategori där jag kommer att skriva om betestillverkning samt precis hur jag gjort. kommer även att lägga in bilder på betena. lukten däremot blir nog svår att fixa :)

2008-08-12 @ 23:59:46
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Magnus

tja, eller jerk av abborre....

Om det skulle vara så att du har något över nån gång, så är jag väldigt intresserad av en.

2008-08-13 @ 07:35:35
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Micke.S

Det ska nog gå att ordna framöver,just nu är jag inne i expriment stadiet. vill få till gången ordentligt. Har övergått från att gjuta till att göra dom i trä som jag sen plastar innan jag sätter på skinnet och lackar. rygg och buk målar jag med en svamp.

2008-08-14 @ 08:09:22
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0