Sverige - Finland 0-2

Denna kyliga morgon for vi mot Rämshyttan för att göra ett försök på Rämens storöringar . Det var jag och Esa.K som hade bestämt att vi skulle köra landskamp. Redan efter nån timme så hade Esa första hugget men bommade.
Efter ytterligare nån timme så kom hugg nr 2, även detta på Esas spö och det resulterade i en öring på ca halvkilot som fick friheten åter.
Själv hade jag inte känt nåt på hela tiden så jag beslutade mig för att byta från pluggen jag fick fisk på sist till en av mörtskinnspluggarna.  På spöt med paravan bytte jag från en blåvit apex till en kopia i orange/gul som jag stresstillverade igår kväll av en bit vp-rör inför dagens fiske. (Esa fick på orange/gult).

Gjorde tre stycken av vp-rör  och la på tre lager klarlack med sprayflaska så det kanske var tur att jag inte fick nåt på dom för då hade väl färgen släppt.




Fortsatte så någon timme utan att nån av oss kände något, körde även lite på några ställen där vi aldrig kört förut men inte ett liv.
Det är lite konstigt hur man kan börja känna sig stressad, fast man är ute en hel dag så tycker man inte att fisketiden räcker till.....
Därav tog vi beslutet at inte gå i land för att fixa käk utan det fick bli denna lösning i stället och det funkade ju bra
det med, Eller?



När vi käkat färdigt så drog vi tillbaks mot välkända trakter  och efter ett tag så tappade Esa ytterligare ett par fiskar och fick även en till,något större än den förra, även denna fick gå och växa till sig. Själv provade jag dom flesta beten som brukar fungera samt några som jag "tror"på men aldrig fått nåt på.(även löja) utan att känna ett endast hugg.
Trots att fisken uteblev för min del så var det en härlig höstdag och jag hoppas att vi hinner med några vändor till innan isarna lägger sig och man får plocka fram vinter grejorna......


Kommentarer
Postat av: Johnny

Funkade apexkopiorna som du gjort av rören?

Fick du till lika bra gång på dom?

2008-10-18 @ 22:19:03
URL: http://johnnysfiskeblogg.blogspot.com
Postat av: Micke.S

Först funkade dom inte(provade med en streamer bakom) men när jag satte på kroken som följde med orginalet så tyckte jag dom gick fint.

Dom blev dock lite tunnare än orginalet men om man drar på några lager med e-tex så blir det nog ganska lika. Tyvärr ville inte fisken ha dom denna dag, men å andra sidan så körde jag flera timmar med det som jag köpt men dom bet inte på det heller.

Vi hörs /Micke.S

2008-10-18 @ 23:15:10
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Pierre

Man kan ju inte alltid lyckas tyvärr.

Men vi får hoppas på en reducering och kvittering nästa tur.

2008-10-19 @ 08:15:57
URL: http://www.teamnappet.se
Postat av: Micke.S

Pierre: Så är det nog, men det hade varit skoj om man fått nått hugg ändå. I vanliga fall brukar man ju i alla fall få på nån gädda...

Det är bara att bita ihop och fortsätta truga dom, rätt som det är så sitter den där på kroken.

/Micke.S

2008-10-19 @ 10:06:53
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Herr D

Det där känner man igen, inte tid att äta eller lätta på trycket, det kan vara just då det händer och vipps så har hela dagen gått.

2008-10-19 @ 20:38:01
URL: http://www.b3fiske.blogspot.com
Postat av: Micke.S

HerrD: Ja visst är det konstigt,man är ute hela dagen o hinner inte gå iland för att äta med risk för att det ska vara just då det händer...I bland kan man undra hur man är skapt:)

Micke.S

2008-10-19 @ 21:02:09
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Magnus

Sjysst dag ser det ut att vara trots bom för din del... Den stora guldbukiga prickiga fisken kommer säkert nästa tur!

2008-10-20 @ 08:59:31
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Honken

Engångsgrill... Fegisar... när jag är ute och fiskar grillar jag alltid korv på öppen eld :)

2008-10-20 @ 15:08:52
URL: http://honkens.blogg.se/
Postat av: Gubben

Är du på "rätt" djup med dina grejor???

2008-10-20 @ 17:39:35
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Micke.S

Magnus: Jag får väl hoppas det, men det brukar vara ett antal bomturer på varje öring man får...

Honken: I båten??? ;)

Gubben: Vi körde nog på ungefär samma djup jag och Esa men om det var rätt vet jag inte. Provade med sänken mellan ca 20-80g. Djuprigg vore väl det ultimata...Håller på att klura ut om det inte ska gå att bygga en på nåt enkelt sätt.Brukar du köra med djuprigg? Hur har det gått med fisket för dig i sommar då? Har det blivit nån storöring?

/Micke.S

2008-10-20 @ 19:35:17
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/
Postat av: Gubben

Ingen storöring - lite över två kilo blev facit denna sommar.

Jag försöker ligga ca 2 - 3 m ner. Djupare lönar sig dåligt. Tidigt vår och försommar kan det vara idé att också pröva riktigt i ytan...

En annan erfarenhet... låg fart - många napp... full fart - mer fisk i båten :)

2008-10-21 @ 18:46:26
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Micke.S

Gubben:Tackar för tipsen, vi brukar nog oftast ligga nån meter djupare men ibland skulle vara intressant att komma ner på 10-12m. Har sett att det går en o annan på det djupet ibland. (om man nu ska lita på silltv:n).

/Micke.S

2008-10-21 @ 19:16:18
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0